Cand expira scoala de soferi si dosarul

Cand expira scoala de soferi si dosarul

Scoala de soferi are o valabilitate de 12 luni din momentul absolvirii, mai exact de cand are loc ultima ora de conducere, data fiind trecuta in fisa de scolarizare. Specialistii recomanda sa fie sustinut examenul de permis imediat dupa ce a fost terminata scoala pentru ca toate cunostintele asimilate sunt proaspete si mai mult de atat, pentru ca intr-o scurta perioada de timp se pot modifica multe in legislatia rutiera sau in regulile de sustinere al examenului auto.

Valabilitatea dosarului pentru scoala de soferi nu poate fi prelungita. In cazul in care in timpul unui an de la momentul absolvirii scolii candidatul nu a promovat examenul, dupa 12 luni va trebui sa reia complet procesul de pregatire, atat pregatirea teoretica cat si toate orele de practica in cadrul unei scoli autorizate, obligatorii. Ulterior, se va intocmi din nou dosarul pentru permis alaturi de toate actele necesare.

Valabilitatea celorlalte documente din dosarul pentru scoala de soferi

  • avizul psihologic este valabil 1 an din momentul efectuarii;
  • fisa medicala este valabila 1 an din momentul efectuarii;
  • cazierul este valabil 6 luni de la momentul eliberarii;
  • fisa este valabila 1 an de la data ultimei ore de conducere (data expirarii este trecuta pe verso);
  • taxa de permis nu are valabilitate si daca intr-un an nu a fost luat permisul, taxa poate fi utilizata la noul dosar.

Exista posibilitatea ca avizul psihologic si fisa medicala sa expire inaintea celorlalte acte, prin urmare se recomanda urmarea unui curs fluent al tuturor pasilor, fara timpi de asteptare mare intre ei, pentru a putea sustine examenul de cat mai multe ori cu aceleasi acte, daca va fi cazul.

Avand in vedere ca perioada de valabilitate a cazierului este de doar 6 luni, in cazul nepromovarii examenului auto in aceasta perioada, va trebui solocitata eliberarea unui nou cazier.

Pentru sanse maxime de a nu ajunge in situatia in care dosarul de la scoala de soferi sa expire, se recomanda parcurgerea pasilor si invatarea cu ajutorul ChestionareAuto.ro.

Lasa parerea ta despre informatiile din aceasta pagina! (3 comentarii)

14-01-2021
Mihai Gabriela

Buna, imi puteti spune cat ati dat pentru reînnoirea dosarului scoala ?oferi?


20-11-2020
Anna Ruben

Buna seara. Pe 12.11.2020, am dat proba practica, si nu am luat.Iar cand Instructorul meu a mers sa ma reprogrameze, nu s a mai.putut pt ca cei de la DR pcv.au zis ca, programarile trecuse deja de la 13Ianuarie 2021...! Prin urmare au zis.ca, Dosarul meu a expirat....


01-10-2020
Radu Violeta Laurentia

Vreau sa stiu daca mai am dreptu de a da exsamenu pentru ca am auzit ca sa prelungit dosarele cu pandemia hasta va rog frumos sa ma anutat


22-04-2021
Iosif

?i eu sunt în aceea?i situa?ie. Am avut dosar pentru ambele categorii C ?i CE, dar deoarece nu am luat din prima la ora? pentru C expir? dosarul pentru CE f?r? ca s? pot fi examinat deoarece la mine în jude? lucrurile merg greu ?i pentru fiecare programare trec câteva luni bune. Am pl?tit dosarul degeaba ?i toat? truda sau exist? posibilitate s? dau examenul? Cum a-?i rezolvat?