Pregatire examen auto pentru categoria A (A, A1, A2, AM)

Evalueaza ChestionareAuto.ro
Sustine ChestionareAuto.ro
Pasul 1

Legislatie Rutiera

Codul Rutier actualizat la zi, cu toate modificarile din anul 2024. Citeste toate capitolele din legislatie sau ia-o pe scurtatura!
Invata legislatia
Pasul 2

Indicatoare rutiere

Vezi care sunt toate semnele de circulatie pe care le intalnesti pe drum si citeste explicatia lor, sa stii ce ai de facut in fiecare caz.
Invata indicatoarele
Pasul 3

Mediu de invatare

Parcurgi toate intrebarile de la examen, pentru categoria ta, insa fara cronometru, astfel incat le poti analiza si le poti intelege.
Testeaza intrebarile
Pasul 4

Chestionare DGPCI

Cel mai important pas, ce trebuie inceput numai dupa parcurgerea primilor 3 pasi, cel de chestionare auto DGPCI, exact ca la examen.
Rezolva chestionare DGPCI
Pasul 5

Sfaturi, trucuri si atentionari

Nu te opri la chestionare! Afla cateva ponturi si trucuri pentru ca examenul tau teoretic si practic sa nu te ia prin surprindere, sa fii pregatit pentru orice.
Categoria A cuprinde subcategoriile A1, A, A2 si AM:

Categoria A cuprinde motociclete cu atas sau fara si tricicluri motorizate care au puterea de peste 15 kW. Pentru aceste vehicule varsta minima este de 20 de ani deja impliniti, in cazul in care conducatorul are experienta de cel putin doi ani in conducerea motocicletelor incluse in categoria A2, sau au deja 24 de ani impliniti in cazul motocicletelor din categoria A.

Categoria A1 cuprinde motociclete care au cilindree maxima de 125 cmc si ajung la o putere maxima de 11 lW. Raportul dintre greutate si putere este de cel mult 0.1 kW/kg. De asemenea, tot in aceasta categorie sunt incluse si triciclurile cu motor care ajung la puterea maxima de 15 kW. Pentru a conduce aceste vehicule este necesar ca persoana interesata sa aiba 16 ani impliniti.

In categoria A2 sunt incluse motocicletele care au puterea maxima de 35 kW si un raport intre greutate si putere mai mic sau egal cu 0.2 kW/kg. Aceste vehicule nu trebuie sa derive dintr-un alt vehicul care au mai mult de dublul puterii. Varsta minima pentru a conduce astfel de vehicule este de 18 ani impliniti.

In categoria AM sunt incluse mopede care pot fi conduse incepand de la varsta de 16 ani.
Lasa parerea ta despre informatiile din aceasta pagina! (0 comentarii)