Intrebari frecvente

 1. Intrebarile de pe ChestionareAuto.ro sunt chiar cele oficiale de la examenul DRPCIV?

Da, sunt exact aceleasi intrebari ca cele de la examenul auto oficial. Puteti verifica asta in 2 modalitati diferite:

 • vizionati videoul demontrativ de pe aceasta pagina;
 • alegeti o intrebare de pe site-ul oficial drpciv.ro si apoi cautati-o pe ChestionareAuto.ro, folosind campul de cautare dedicat, din partea superioara a site-ului.
 1. Pot avea incredere in continutul prezent pe ChestionareAuto.ro?

Da! Motivele sunt multe, dupa cum urmeaza:

 • intrebarile sunt cele oficiale (te poti convinge urmand pasii de mai sus);
 • explicatiile sunt date de profesionisti;
 • ChestionareAuto.ro a scos pe piata doua din cartile de referinta din domeniu, cu recorduri in vanzari in ultimii ani: Codul Rutier Mura in Gura si Secretele Obtinerii Permisului de Conducere;
 • veti gasi pe pagina "Termeni si Conditii" toate detaliile necesare privind administrarea site-ului. Site-urile care isi ascund deliberat datele de contact si detinatorul, incearca sa va fraudeze intr-un fel sau altul, prin urmare incercati sa utilizati numai site-uri care isi pot demonstra provenienta si nivelul de experienta.
 1. Pot rezolva chestionare auto fara sa ma inregistrez?

Da, site-ul ChestionareAuto.ro ofera acces liber la rezolvarea de teste, precum si la explicatiile intrebarilor gresite. Accesul fara cont va fi intotdeauna in acest fel, pentru ca pretuim timpul dvs., precum si confidentialitatea datelor dvs.

 1. Se plateste pentru rezolvarea de chestionare auto pe site?

Nu! Accesul la testele oficiale DRPCIV este gratuit, nu se percepe niciun ban pentru acest lucru, nici acum si nici pe viitor.

 1. Mai trebuie sa invat si legislatia pentru a lua examenul? Sau este suficienta rezolvarea chestionarelor?

Desi exista cazuri rare in care s-a promovat examenul numai invatand chestionarele, soferia presupune si cunoasterea legislatiei, notiunile si regulile acesteia fiind imperios necesare pentru siguranta ta in traficul de zi cu zi.

 1. De unde invat legislatia cel mai usor?

Cartea "Codul Rutier Mura in Gura" prezinta toata legislatia rutiera la zi, intr-o maniera usor de asimilat si retinut pentru orice sofer incepator. Cartea este realizata de profesionisti, avand recorduri in vanzari in ultimii ani.

 1. Ce este chestionarul zilei?

Intrebarile pe care utilizatorii le gresesc cel mai des se regasesc si in chestionarul zilei. Rezolva acest chestionar zilnic si vei fi stapan pe cele mai grele intrebari ce iti pot pica la examenul auto.

 1. Pot rezolva chestionare auto si din cartile de teste de pe piata?

Da! Intrebarile si variantele de raspuns oficiale sunt disponibile la orice scoala de soferi si pentru oricine din acest domeniu de activitate. Prin urmare, ele pot fi introduse in carti fara probleme. Cei ce va spun contrariul, incearca sa va induca in eroare in mod fraudulos. Cu toate astea, ChestionareAuto.ro recomanda sa folositi o aplicatie online pentru rezolvarea de teste, aplicatie ce poate replica mult mai bine atmosfera si conditiile de la examen.

 1. Ce trebuie facut pentru a invata eficient si a obtine permisul auto din prima incercare?

Pentru randament maxim, ChestionareAuto.ro recomanda urmarea tuturor celor 5 pasi explicati in paginile dedicate fiecarei categorii de permis in parte. Categoriile de permis se regasesc in meniul site-ului.

 1. Cate chestionare auto trebuie sa fac pe zi ca sa iau examenul auto?

ChestionareAuto.ro recomanda sa incepi rezolvarea de teste drpciv chiar dinaintea inceperii scolii de soferi, iar pana la examen sa pastrezi o constanta in rezolvarea acestora, fara excese, un minim de 2 ore pe zi fiind suficiente pentru o invatare logica a raspunsurilor. Se recomanda ca dupa promovarea examenului, pentru siguranta, sa se revina periodic pe ChestionareAuto.ro pentru rezolvarea de teste.

 1. Unde pot sustine examenul auto teoretic (sala)?
 • Daca esti din Bucuresti sau ai viza de flotant - examenul se va sustine la sediul DRPCIV de pe Sos. Pipera, nr 49, sector 2, Bucuresti;
 • Daca nu esti din Bucuresti - examenul se va sustine la sediul DRPCIV din municipiul de judet din care faceti parte.
 1. Ce fac dupa examenul teoretic (sala)?
 • Daca ai fost declarat ADMIS - va trebui sa te programezi pentru traseu, iar apoi sa comunici instructorul data programarii pentru a putea rezerva masina pentru sustinerea examenului practic;
 • Daca ai fost declarat RESPINS - dupa 16 zile va trebui sa va prezentati din nou la examenul teoretic (sala).
 1. Unde pot sustine examenul auto practic (traseul)?
 • Daca esti din Bucuresti sau ai viza de flotant - locul va fi stabilit impreuna cu instructorul, iar examenul se va da pe masina pe care ai facut cursurile scolii de soferi;
 • Daca nu esti din Bucuresti - examenul va avea loc in municipiul de judet din care faci parte, iar locul va fi stabilit impreuna cu instructorul, examenul efectuandu-se pe masina pe care ai facut cursurile scolii de soferi;
 1. Examinarea practica alaturi de ofiterul de politie se efectueaza pe masina cu care am rulat la cursurile scolii auto?

Da! Dar trebuie sa "rezervi" masina imediat dupa ce te-ai programat pentru traseu. Este posibil ca scoala sau instructorul sa iti ceara o suma de bani pentru sustinerea traseului, suma ce difera in functie de categoria autovehiculului.

 1. Ce fac dupa examenul practic (traseul)?
 • Daca ai fost declarat ADMIS - Motiv de petrecere! Apoi SRPCIV iti va trimite permisul auto prin Posta Romana la adresa din buletin. Timp de asteptare: 3-7 zile.
 • Daca ai fost declarat RESPINS - va trebui sa mai faci 3 sedinte de conducere pentru a putea solicita o noua programare pentru traseu. In baza adeverintei primite dupa cele 3 sedinte, vei putea face o noua reprogramare dupa ce trec 16 zile de la data examinarii anterioare.
 1. Am fost admis si la sala si la traseu. Cum pot intra in posesia permisului auto?

SPRCIV va emite permisul tau de conducere si ti-l va trimite prin Posta Romana la adresa de domiciliu din buletin. Pana la sosirea permisului prin posta, nu vei detine dovada ca ai permis auto, prin urmare vei putea conduce numai dupa ce permisul va ajunge in posesia ta.

 1. Pot face scoala de soferi in Romania daca am rezidenta in alta tara?

Nu. Singura modalitate de a face scoala de soferi in Romania este sa fi rezident, cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor doveditoare.

 1. Am permis, insa obtinut in alta tara. Trebuie sa fac scoala de soferi in Romania pentru a conduce aici?

Daca ai permis auto obtinut intr-o tare care nu este membra UE, atunci trebuie sa faci scoala de soferi in Romania pentru a putea conduce. Daca permisul este obtinut intr-o tara care este membra UE, poti circula linistit cu permisul actual.