Pregatire examen auto pentru categoria B (B, B1)

Evalueaza ChestionareAuto.ro
Sustine ChestionareAuto.ro
Pasul 1

Legislatie Rutiera

Codul Rutier actualizat la zi, cu toate modificarile din anul 2024. Citeste toate capitolele din legislatie sau ia-o pe scurtatura!
Invata legislatia
Pasul 2

Indicatoare rutiere

Vezi care sunt toate semnele de circulatie pe care le intalnesti pe drum si citeste explicatia lor, sa stii ce ai de facut in fiecare caz.
Invata indicatoarele
Pasul 3

Mediu de invatare

Parcurgi toate intrebarile de la examen, pentru categoria ta, insa fara cronometru, astfel incat le poti analiza si le poti intelege.
Testeaza intrebarile
Pasul 4

Chestionare DGPCI

Cel mai important pas, ce trebuie inceput numai dupa parcurgerea primilor 3 pasi, cel de chestionare auto DGPCI, exact ca la examen.
Rezolva chestionare DGPCI
Pasul 5

Sfaturi, trucuri si atentionari

Nu te opri la chestionare! Afla cateva ponturi si trucuri pentru ca examenul tau teoretic si practic sa nu te ia prin surprindere, sa fii pregatit pentru orice.
Categoria B cuprinde subcategoriile B si B1:

Categoria B
  • Vehiculele care au masa totala maxima permisa mai mica sau egala cu 3500 kg si care au numarul de locuri pe scaune, fara a fi luat in calcul cel al conducatorului, mai mic sau egal cu 8;
  • Ansamblul compus dintr-un vehicul tragator din categoria B si o remorca cu masa totala maxima de 750 kg;
  • Un ansamblu de vehicule care are masa totala maxima de 4250 kg si care este compus dintr-un vehicul tragator inclus in categoria B si o remorca cu masa totala mai mare de 750 kg. Atunci cand tot ansamblul depaseste 3500 kg poate fi condus doar in cazul in care conducatorul auto dovedeste ca a absolvit cursul de formare din cadrul unei unitati autorizate pentru pregatirea conducatorilor de vehicule;
  • Conducatorul trebuie sa aiba minim 18 ani impliniti.

Categoria B1:
  • Cvadricicluri a caror masa proprie nu este mai mare de 400 kg sau 550 kg atunci cand este vorba despre vehicule utilizate pentru transportul marfurilor, fara sa se ia in calcul si masa bateriilor pentru vehiculele electrice si care au motor cu ardere interna cu o putere maxima de 15 kW sau care au motor electric cu puterea nominala continua de maxim 15 kW;
  • Pentru a conduce astfel de vehicule este necesar ca varsta minima sa fie de 16 ani deja impliniti.
Lasa parerea ta despre informatiile din aceasta pagina! (4 comentarii)

19-01-2023
Qlex

Dar eu am picat sala 2 de ori am ?anse daca înv?? numai dup? acest sait


11-12-2022
Erika

Foarte bine


09-04-2021
liviu guta

SUPERB. CHIAR FOARTE BUN !


21-02-2021
gheorghe

o pagina foarte buna