Indicatoare rutiere explicate

Toate persoanele care au permis de conducere, indiferent de categorie, au obligatia de a cunoaste indicatoarele rutiere pentru a circula pe drumurile publice in siguranta si pentru a nu pune viata celorlalti participanti la trafic in pericol.

Cele mai multe indicatoare rutiere sunt amplasate pe partea dreapta a sensului de mers, insa aceasta nu este o regula. Ele pot fi puse si pe stanga, deasupra sensului de mers si chiar in intersectii in cazul in care indicatoarele au rolul de a dirija intersectiile, instalarea depinzand in totalitate de asigurarea conditiilor in care pot fi vazute.

Pentru a fi usor de vazut si pentru a fi simplu de diferentiat, semnele de circulatie au culori si forme diferite tinand cont de categoria in care sunt incluse.

Indicatoarele plasate pe marginea drumului, indiferent de partea pe care se afla, se adreseaza tuturor participantilor la trafic de pe respectivul sens de circulatie, indiferent de banda. Cele amplasate deasupra benzii se adreseaza doar celor care se deplaseaza pe banda respectiva.

Lasa parerea ta despre informatiile din aceasta pagina! (2 comentarii)

13-09-2022
otilia pantilie

Multumesc. Foarte bun.


29-02-2020
TIMOTEI

FOARTE BUN